Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. 9. 2014

Z Hradce Králové do Chlumce nad Cidlinou


                Hradec Králové - Chlumec nad Cidlinou

 

Trasa: Hradec Králové - Plačice - Vlčkovice - Praskačka - Urbanice - Lhota pod Libčany - Roudnice - Kratonohy - Obědovice - Káranice - Chudeřice - Stará Voda - Nové Město - CHLUMEC nad Cidlinou a zpět do Hradec Králové
 

Termín konání:             4. 9. 2014

Akci vedl cvičitel:          Karel Zaydlar

Počet účastníků:            5

Trasa:                       70 km

Předpověď počasí na čtvrtek byla příznivá. Po deštivých dnech vysvitlo sluníčko. Na mimořádnou akci se přihlásilo osm cyklistů. Bohužel, dva účastníci z Pardubic na start nedorazili, protože začala výluka a náhradní autobus cyklisty nepobral. Marně jsme čekali i na Táňu. O hezký výlet ji připravilo malé překouknutí, popletla si hodinu odjezdu.  Jen Standa se naším malým zpožděním nenechal vyvést z míry,  trpělivě na nás čekal v Plačicích. Nic nám už nebránilo v cestě,  konečně jsme šlápli do pedálů a vyrazili. Drželi jsme se cyklostezky č. 4199, která nás zavedla i do polí na rozblácené cesty.


http://www.staravodahk.cz/

V Obědovicích jsme měli první krátkou přestávku. Poseděli   jsme venku v Selské jizbě. Po doplnění tekutin a malém odpočinku jsme volně pokračovali. Stáňa trasu znala velmi dobře, mohli jsme se na ni plně spolehnout.
Projížděli jsme upravenými vesničkami,  překvapily mne moc hezké Kosice a Kosičky.  Květinové záhony, opravené domy,  uprostřed vesnice krásný lesopark, moderní přírodní divadlo, atd...



http://www.chlumecnc.cz/

Zpáteční cesta byla náročná.  Foukal silný protivítr, hodně jsem zpomalila,  nestačila jsem s dechem.  Přesto jsem pokračovala na kole až domů.  Tachometr mi ukázal osmdesát dva kilometry, o třináct kilometrů více než ostatní.Akce se vydařila,  příjemná a veselá parta, pohoda, letní počasí. Letos to byl  asi poslední cyklo výlet.


Ludmila
       

 

Náhledy fotografií z alba Chlumec nad Cidlinou